MIKÄ ON MIKROSEMENTTI?

Mikrosementti on ohut sementtipohjainen 2-komponenttinen pinnoite. Toisena komponenttina on joko vesi tai akryylipohjainen vettä sisältävä lisäaine. Sideaineena oleva mikrosementti on normaalia portlandsementtiä hienojakoisempaa. Hienojakoisempi sideaine mahdollistaa pinnan eläväisen pilvimäisen kuvioinnin. Mikrosementtiä sisältävät sisutuslaastit sisältävät myös suuren joukon muovi- ja hartsipohjaisia täyte ja lisäaineita.

Suomessa mikrosementti on yleisnimitys ohuelle lattia- ja seinäpinnoille asennettavalle laastituotteelle. Valitettavasti tämä yleisnimitys johtaa kuluttajia hieman harhaan. Markkinoilla on tuotteita joiden soveltuvuus markkinoituun käyttötarkoitukseen on vähintäänkin kyseenalainen.

DEKOFLOOR - KEHITTYNEEMPI VERSIO MIKROSEMENTISTÄ

Dekofloor on mikrosementin kaltainen sisustuslaasti, joka on suomalais-espanjalaisen tuotekehityksen tulos. Kehitystyön juuret juontavat vuoteen 2011, jolloin aloitimme työskentelyn mikrosementin ja muiden sisustuslaastituotteiden kanssa.

Työskennellessämme mikrosementti tuotteiden parissa löysimme siitä useita ominaisuuksia, jotka eivät vastanneet käsitystämme laadukkaasta helposti asennettavasta tuotteesta. Kehitystyön tuloksena syntyi tuote, joka ratkaisee kaikki mikrosementtituotteissa havaitut heikkoudet niin asennettavuuden, kestävyyden ja pinnan ulkonäön suhteen.

Näin sai alkunsa mikrosementin laadukkaampi vastine Dekofloor.

ONGELMIA MIKROSEMENTIN KANSSA?

Onko sinulla ongelmia jo asennetun mikrosementti pinnan kanssa ja et oikein tiedä miten asian kanssa pitäisi edetä? Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan mitä voimme yhdessä asian eteen tehdä. Meillä on Suomen paras asiantuntijuus mikrosementti- ja sisustuslaastituotteiden toimintaan.

Dekofloor - Sisustuslaasti - Mikrosementti
Dekofloor - Sisustuslaasti - Mikrosementti

MITEN DEKOFLOOR EROAA MIKROSEMENTISTÄ?

NOPEUS

Tuotekehityksen yksi kulmakivistä oli asennusnopeus. Dekofloorissa on optimoitu tuotteiden työstöominaisuudet, levitettävien kerrosten lukumäärä ja työvaiheiden kuivumisajat. Nämä seikat yhdistettynä helppokäyttöisyyteen tekevät Dekofloorista nopeimmin asennettavan järjestelmän mikrosementti-, sisustuslaasti- ja ohutpinnoitteiden joukossa. Dekofloor on mahdollista asentaa kuivumisaikoineen uudis- tai remonttikohteeseen tilasta ja pinta-alasta riippuen jopa neljässä päivässä.

VESIOHENTEISUUS

Kaikki tuotteet, lakka mukaan lukien, ovat vesiohenteisia. Työ on näin ollen mukavampaa, hajuttomampaa sekä käyttäjälleen turvallisempaa. Joissakin markkinoilla olevissa mikrosementtituotteissa lakka on liuotinohenteinen, se aiheuttaa liuotinpäästöjä asennuksen aikana ja sen jälkeen.

HALKEAMATTOMUUS

Dekofloorilla on kyky siloittaa alusrakenteen halkeamia, joten vaikka alusrakenne elää hieman, pysyy pinta halkeamattomana. Dekofloor kestää tutkitusti myös halkeamattomana vedeneristeen päälle asennettaessa.

 

LUONNOLLISUUS

Dekofloorin pinta on luonnollisen kaunis. Järjestelmään kuuluva lakka on matta ja lakkakerrokset ovat ohuita, joten laastipinnan luonnollinen elävyys säilyy lakkakerroksesta huolimatta. Monissa kilpailevissa mikrosementtituotteissa lakka on puolikiiltävä tai kiiltävä ja lakkakerrokset ovat niin paksuja, että laastipinnan luonnollisuus häviää lakkauksen myötä.

TUTKITUIN

Dekofloor on ainoa mikrosementti- / sisustuslaastituote, jonka toimivuus on tutkittu. Dekofloorin ja Mapegum WPS vedeneristeen yhteensopivuus on testattu VTT Expert Servicen toimesta (VTT-S-03335-17). Käynnissä on myös muita tutkimuksia, joiden tuloksia julkistamme kun tutkimukset valmistuvat.

KESTÄVYYS

Dekofloorin iskunkesto on jopa neljä kertaa suurempi kuin vastaavilla mikrosementti tuotteilla. Sen vuoksi se on varteenotettava vaihtoehto myös julkisen tilan lattiamateriaaliksi.

Dekofloor - Sisustuslaasti - Mikrosementti